keladi-dalam beberapa batang
setengah kilo udang
bahan kena blend-
7ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
cili kering dlm 10 biji
2cm kunyit
2cm lengkuas
santan
gula
garam
cili hijau besar-belah dua potong dua dlm 3 biji
cara membuatnya..
1- semua bahan tadi di blend kemudian di masukkan dalam periuk bersama santan..
didihkan di atas api sambil mengacaunya hingga mendidih lah..
2-setelah mendidih masukkan udang..dan biarkan sekjap dlm 5 minit..kemudian masukkan keladi tadi..
masukkan garam,gula dan biarkan keladi tadi empuk..kalau tak nanti gatal bila makannya..
3-bila kelasi telah empuk bolehlah masukkan cili hijau tadi..biarkan dlm 5 minit boleh padam api dan angkat..
hidangkan untuk kuarga tercinta.........selamat mencuba...





leeya harlina
05 jun 1979
33 years old
tanah merah ,kelantan
married wif wan aliazwar
PIZZA HUT KUCHAI LAMA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan